Consultatie & teamcoaching

Leidinggevenden en ondernemers lopen vaak tegen processen aan in hun organisatie of teams, die een andere aanpak en een andere kijk vereisen dan de bekende bedrijfskundige visies. Zoals teams die telkens vastlopen, conflicten en negatieve patronen die terugkeren, of teams die simpel weg minder goed presteren dan je mag verwachten. Bij zulke kwesties is consultatie en/of teamcoaching vaak een efficiënt middel om een team weer op de goede koers te krijgen. Als gespecialiseerd groepstherapeut heb ik een derde oog ontwikkeld voor groepsprocessen op alle niveau’s. Menig leidinggevende en organisatie heb ik kunnen helpen bij het identificeren van moeilijkheden in de organisatie, en interventies kunnen aanreiken die het functioneren verbeterden. Dit kwam niet alleen het werkklimaat ten goede, maar ook de productiviteit en omzet! Neem gerust vrijblijvend contact op als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen.

Opleiding

Lesgeven is misschien wel een van de leukste kanten van mijn werk. Ik daag mijn cursisten uit, maar zij met net zo! Het houdt me scherp, up to date en energiek. Om die reden geef ik al ruim 13 jaar met veel plezier les aan GGZ professionals. Als docent ben ik verbonden aan RINO Zuid en verantwoordelijk voor het groepsdynamisch onderwijs binnen de psychotherapie opleiding. Daarnaast verzorg ik op verzoek incompany trainingen, bijv. basiscursus groepsdynamica (geaccrediteerd door de NVGP). Ook verzorg ik scholing en workshops in Dynamische Interpersoonlijke Therapie (D.I.T.). Voor scholing op maat: neem gerust contact met me op.

Supervisie & leertherapie

Ben je in opleiding tot GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog, en zoek je een supervisie voor psychotherapie met een psychodynamisch accent? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik help je te werken met de algemene psychotherapeutische factoren, je eigen stijl te ontdekken, basis therapeutische gesprekstechnieken te verbeteren, en een integratieve kijk op diagnostiek en indicatiestelling te ontwikkelen. Naast NVP erkend supervisor ben ik ook NVP leertherapeut.

Voor collega’s die supervisie willen over groepen geldt hetzelfde, plus natuurlijk dat we werken aan de specifiek groepstherapeutische competenties. Ik ben NVGP erkend supervisor, wat betekent dat de supervisie een onderdeel kan vormen van je opleiding tot groepstherapeut NVGP.

Supervisie kan individueel, in duo’s met co-therapeut, of in groepen plaatsvinden.

Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt in de supervisie en leertherapie zodat we samen optimaal aan je persoonlijke-professionele identiteit kunnen werken. Om die reden wil ik altijd eerst een kennismakingsgesprek hebben voordat we starten. Denk je dat ik een goede match voor je ben, neem dan contact op.