Supervisie algemene psychotherapie

Ben je in opleiding tot psychiater, GZ-psycholoog, psychotherapeut of klinisch psycholoog, en zoek je supervisie voor behandelen vanuit een integratief of psychodynamisch kader? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik help je te werken met de algemene psychotherapeutische factoren, je eigen stijl te ontdekken, basis therapeutische gesprekstechnieken te verbeteren, en een integratieve kijk op diagnostiek en indicatiestelling te ontwikkelen. Afhankelijk van je leerdoelen en je eigen behoeften, kan de supervisie specifieker gericht worden op psychoanalytische technieken. Ik ben NVP en DIT (register van de NVPP) erkend supervisor.

Supervisie groepspsychotherapie

Voor collega’s die supervisie willen over groepen geldt hetzelfde, plus natuurlijk dat we werken aan de specifiek groepstherapeutische competenties. Ik ben NVGP erkend supervisor, wat betekent dat de supervisie een onderdeel kan vormen van je opleiding tot groepstherapeut NVGP. Supervisie kan individueel, in duo’s met co-therapeut, of in groepen plaatsvinden.

Leertherapie

Als psychoanalytisch psychotherapeut en NVP erkend leertherapeut bied ik ook leertherapie aan. Leertherapie zal eveneens vanuit een psychodynamisch kader plaatsvinden, afgestemd op jouw behoeften. Dat betekent dat er alle ruimte is voor jou als professional en als persoon. Het gaat om jouw ontwikkeling, en jezelf vanuit een breder perspectief en vanuit diepere lagen leren kennen. Het maakt je veerkrachtiger in je leven en dus ook in je werk.

Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt in de supervisie en leertherapie zodat we samen optimaal aan je persoonlijke-professionele identiteit kunnen werken. Om die reden wil ik altijd eerst een kennismakingsgesprek hebben voordat we starten. Denk je dat ik een goede match voor je ben, neem dan contact op.

 

Opleiding

Lesgeven is misschien wel een van de leukste kanten van mijn werk. Ik daag mijn cursisten uit, maar zij mij net zo! Het houdt me scherp, up to date en energiek. Om die reden geef ik al ruim 16 jaar met veel plezier les aan GGZ professionals. Als docent ben ik verbonden aan onder meer RINO Zuid in Eindhoven en RCSW in Nijmegen. Daarnaast verzorg ik op verzoek incompany trainingen, zoals de basiscursus groepsdynamica (geaccrediteerd door de NVGP) of deskundigheidsbevordering voor teams die met groepen werken. Voor scholing op maat: neem gerust contact met me op.

In mei-juni-juli start een Specialistische Cursus Inzichtgevende Groepspsychotherapie. Deze is volledig online en geaccrediteerd door de NVGP voor de opleiding tot groepspsychotherapeut specialist.

Er is nog plek voor enkele deelnemers, dus neem snel contact op. Aanmelden kan per email: corine@vanderveerconsult.nl.
Download hier de flyer. Online cursus groepspsychotherapie

Consultatie & teamcoaching

Leidinggevenden en ondernemers lopen vaak tegen processen aan in hun organisatie of teams, die een andere aanpak en een andere kijk vereisen dan de bekende bedrijfskundige visies. Zoals teams die telkens vastlopen, conflicten en negatieve patronen die terugkeren, of teams die simpel weg minder goed presteren dan je mag verwachten. Bij zulke kwesties is consultatie en/of teamcoaching vaak een efficiënt middel om een team weer op de goede koers te krijgen. Als gespecialiseerd groepstherapeut heb ik een derde oog ontwikkeld voor groepsprocessen op alle niveau’s. Menig leidinggevende en organisatie heb ik kunnen helpen bij het identificeren van moeilijkheden in de organisatie, en interventies kunnen aanreiken die het functioneren verbeterden. Dit kwam niet alleen het werkklimaat ten goede, maar ook de productiviteit en omzet! Neem gerust vrijblijvend contact op als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen.