Psychotherapie bestaat in vele vormen. In mijn praktijk werk ik vanuit een psychodynamisch kader. Uitgangspunt hierbij is dat veel patronen in ons gevoel en ons gedrag onbewust verlopen. Je voelt je bijvoorbeeld ongelukkig of angstig, maar snapt niet waardoor. Of je slaagt er niet een relatie in stand te houden, hoe graag je dat ook wilt.

Juist omdat het om onbewuste patronen gaat, lukt het vaak niet goed jezelf hiermee te helpen. Vaak zal het zijn dat je al veel "weet" van jezelf, maar er toch niet in slaagt om bepaalde patronen te veranderen.

In de sessies praten we over dingen die jou bezig houden in je leven en in de sessies. We ontdekken zo geleidelijk verbanden tussen je gedrag, gevoelens en je geschiedenis. Ik geef je geen adviezen of opdrachten, omdat we samen eraan werken dat je zelf ontdekt wat je eigen oplossingen zijn voor problemen in je leven. Inzicht in jezelf helpt daarbij: je ziet jezelf en je klachten in een ander daglicht, en ziet dan ook hoe je bepaalde obstakels kan overwinnen, welke beslissingen je kan nemen of veranderingen nodig zijn. Hoe lang psychotherapie duurt is voor iedereen verschillend. Het hangt af van je hulpvraag en je klachten.

Het resultaat van psychotherapie is doorgaans dat je sterker en zelfbewuster in het leven komt te staan, waardoor klachten afnemen of verdwijnen en je meer voldoening uit jezelf, je relaties en je leven haalt.