GROEP VOOR HOOGBEGAAFDE VOLWASSENEN: Ontdek, verbind en groei met gelijkgestemden.
Meld je nu aan voor de psychoeducatieve therapie groep voor volwassenen die hoogbegaafd zijn of een sterk vermoeden hebben dat te zijn. De groep bestaat uit 16 bijeenkomsten in de periode september 2024 tot februari 2025, in Beek (Gld).
Benieuwd naar wat hoogbegaafdheid echt inhoudt en hoe het jou kan verrijken? Meld je aan voor deze groep, waar we hoogbegaafdheid niet als een obstakel zien, maar als een kracht om te omarmen. Onder leiding van ervaren psychotherapeut Corine van der Veer, bieden we een veilige ruimte om te verkennen, te delen en te groeien. Van psychoeducatie tot diepgaande gesprekken en mindfulness oefeningen, samen ontdekken we hoe hoogbegaafdheid jouw leven kan verrijken.
Of je nu worstelt met klachten of wil werken aan je persoonlijke ontwikkeling, deze groep omvat beide aspecten. Indien er sprake is van verwijzing voor de GGZ kan de groep deels of geheel vergoed worden uit de basisverzekering (afhankelijk van je polis). Zonder vergoeding van de zorgverzekering zijn de kosten 1495 euro voor het hele traject, inclusief 1 intakegesprek.
Download hier de groep voor hoogbegaafden flyer.
De groep zal plaatsvinden in het Centrum voor Psychotherapie, Rijksstraatweg 251 in Beek.
Start specialistische module ONLINE
Nog voor de zomer je bijscholen in complexe processen in groepen? In mei-juli bied ik de online specialistische module ‘inzichtgevende groepspsychotherapie” aan (NVGP geaccrediteerd). Zowel het interactionele model van Yalom komt uitgebreid aan bod, als ook een dieper begrip en hanteren van complexe groepsprocessen, zoals overdracht-tegenoverdracht, afweermechanismen, rolfixaties, schaamte, suïcidaliteit etc.
De cursus bestaat uit 30 uur en is een afwisselende mix van theorie, casuïstiek, oefeningen en voorbeelden. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, dus meld je snel aan! Voor meer informatie en aanmelden mail corine@vanderveerconsult.nl.
Doelgroep: GZ-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en klinisch psychologen. Werken met groepen in de GGZ is een pre maar geen must. Basiskennis groepsdynamica wordt bekend verondersteld. Twijfel je over je voorkennis? Neem gerust even contact met me op.
Data: 22 mei, 5,12 en 19 juni en 10 juli. Tijden: van 1330uur-2100u (van 18-19u pauze om te eten, of van werk naar huis te gaan).
Kosten: 800 euro p.p. Aanmelden kan tot 1 mei.
De cursus vindt online plaats via Zoom. Voorafgaand krijgt de cursist een digitale syllabus en toegang tot een online map met de benodigde literatuur. Vanwege de interactieve werkvormen dient de deelnemer te beschikken over een stabiele internetverbinding, laptop/pc met goede camera en microfoon. Deelname via een telefoon kan niet (omdat je dan niet de hele groep tegelijk in beeld kan hebben).
Cursisten hebben in het verleden deze module geëvalueerd met gemiddeld een ruime 8. De afwisseling in de werkvormen en de inhoudelijke verdieping en inspiratie sprongen er uit als positieve punten. Overigens was dit hetzelfde voor de online varianten en de in-real-life versie van de module!
Praktijkrichtlijnen voor groepsbehandeling in de (geestelijke) gezondheidszorg 2019
De NVGP publiceerde recentelijke op de website de praktijkrichtlijnen voor groepsbehandelingen in de GGZ. Een handzaam overzicht van alle belangrijke aspecten rondom het opzetten, leiden en evalueren van alle soort groepsbehandelingen. Onmisbaar voor iedereen die met groepen werkt, of wil werken! Samen met Ton Sanders schreven wij hoofdstuk 4, over universele werkzame factoren in groepen.
De richtlijnen zijn hier gratis te downloaden: www.groepspsychotherapie.nl.