Start specialistische module ONLINE

Nog voor de zomer je bijscholen in complexe processen in groepen? In mei-juli bied ik de online specialistische module ‘inzichtgevende groepspsychotherapie” aan (NVGP geaccrediteerd). Zowel het interactionele model van Yalom komt uitgebreid aan bod, als ook een dieper begrip en hanteren van complexe groepsprocessen, zoals overdracht-tegenoverdracht, afweermechanismen, rolfixaties, schaamte, suïcidaliteit etc.

De cursus bestaat uit 30 uur en is een afwisselende mix van theorie, casuïstiek, oefeningen en voorbeelden. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, dus meld je snel aan! Voor meer informatie en aanmelden mail corine@vanderveerconsult.nl.

Doelgroep: GZ-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en klinisch psychologen. Werken met groepen in de GGZ is een pre maar geen must. Basiskennis groepsdynamica wordt bekend verondersteld. Twijfel je over je voorkennis? Neem gerust even contact met me op.

Data: 22 mei, 5,12 en 19 juni en 10 juli. Tijden: van 1330uur-2100u (van 18-19u pauze om te eten, of van werk naar huis te gaan).
Kosten: 800 euro p.p. Aanmelden kan tot 1 mei.
De cursus vindt online plaats via Zoom. Voorafgaand krijgt de cursist een digitale syllabus en toegang tot een online map met de benodigde literatuur. Vanwege de interactieve werkvormen dient de deelnemer te beschikken over een stabiele internetverbinding, laptop/pc met goede camera en microfoon. Deelname via een telefoon kan niet (omdat je dan niet de hele groep tegelijk in beeld kan hebben).

Cursisten hebben in het verleden deze module geëvalueerd met gemiddeld een ruime 8. De afwisseling in de werkvormen en de inhoudelijke verdieping en inspiratie sprongen er uit als positieve punten. Overigens was dit hetzelfde voor de online varianten en de in-real-life versie van de module!

Praktijkrichtlijnen voor groepsbehandeling in de (geestelijke) gezondheidszorg 2019

De NVGP publiceerde recentelijke op de website de praktijkrichtlijnen voor groepsbehandelingen in de GGZ. Een handzaam overzicht van alle belangrijke aspecten rondom het opzetten, leiden en evalueren van alle soort groepsbehandelingen. Onmisbaar voor iedereen die met groepen werkt, of wil werken! Samen met Ton Sanders schreven wij hoofdstuk 4, over universele werkzame factoren in groepen.

De richtlijnen zijn hier gratis te downloaden: www.groepspsychotherapie.nl.